TotalBodyReflex

 

 

TotalBodyReflex

 Sinds juni 2021 ben ik afgestudeerd TotalBodyReflex therapeut.  Een vierjarige opleiding gevolgd bij Annet Post in Delft. Op https://www.totalbodyreflex.com vindt u alle informatie over deze therapie.

 

Wat is TotalBodyReflex:

Steeds vaker ervaren mensen dat de balans tussen structuur, functie en energiebalans van het lichaam verstoord is. Dit uit zich in een diversiteit aan klachten. Pijn, ziekte, vermoeidheid, hormoonwisselingen, neerslachtigheid zijn enkele veel voorkomende signalen. Maar hoe kom je weer tot herstel?

TotalBodyReflex is een nieuwe therapie die je begeleidt naar zelfherstel. Wanneer je uit eigen wil en inzicht leert handelen, ga je actief op zoek naar kracht, herstel en evenwicht. Wanneer er sprake is van ziekte of beperking leer je hoe je zelf meer regie over je leven kunt houden.

 

TotalBodyReflex is een zeer milde behandelvorm. De behandelaar past verschillende technieken toe die invloed hebben op de flexibiliteit, de vloeibaarheid en spanningen in je lichaam. Alles binnen de grenzen dat je lichaam op dat moment aan kan. De behandelaar forceert niets. De handen van de behandelaar ontvangen reflex-informatie die wanneer de behandelaar ‘in het lichaam’ werkt, niet waar te nemen valt. ‘In het lichaam’ werken is manipuleren. Manipulatie verhoogt het zelf beschermend vermogen. Wanneer je lichaam niet in staat is tot zelf herstellend vermogen, zal het zichzelf ook beschermen. Simpel gezegd: je lichaam wordt meer beperkt. Je lichaam is zo ingenieus dat de zelfbescherming niet specifiek op de plaats van het letsel waarneembaar is. Binnen de huidige gezondheidszorg wordt er weinig aandacht besteed aan de relatie tussen een behandeling en het effect op de lange termijn. In de huidige gezondheidszorg worden deze cliënten aangemerkt met SOLK (somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten). Of het zit ‘tussen de oren’. Vaak heb je al verschillende reguliere en/of alternatieve therapieën geprobeerd.

 

In de praktijk worden alle uiteenlopende klachten integraal onderzocht en behandeld. Je kan in de praktijk terecht voor de behandeling van onder andere sportblessures, herstel na operaties, rugpijn, hoofdpijnen, vermoeidheid, burn-out, concentratieproblemen, angsten, overgangsklachten, hormonale problemen, vruchtbaarheidsproblemen, klachten na een bevalling, chronische aandoeningen, leer-, gedrags-, en ontwikkelingsproblemen.

Waarom deze nieuwe vorm van therapie?

Je lichaam bestaat uit cellen. De cellen in je lichaam hebben alle informatie in zich. Hoe konden ze zich anders differentiëren in een zenuwcel, of een levercel, of een botcel nadat het DNA van vader en moeder bijeengekomen was? De ruimte tussen alle cellen wordt de Extra Cellulaire Matrix genoemd (ECM). In deze ruimte bevinden zich fasciale structuren. Deze fasciale structuren vormen een netwerk door je hele lichaam heen. De fasciale structuren vormen de steunstructuur van al het andere weefsel in het lichaam. Dit wordt ook wel tensegrity genoemd. Alle bloedvaten, organen, zenuwen, botten, spierweefsel zijn omgeven door fascia. Pas sinds enkele jaren wordt er serieus wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van de fascia. Men is tot de ontdekking gekomen dat er een vorm van communicatie binnen de fasciastructuur plaats vindt, waardoor alles in je lichaam met elkaar verbonden is. Bij TotalBodyReflex wordt de informatie van de fascia gebruikt om tot een goed en blijvend herstel te komen.

De behandeling is gericht op alle betrokken weefsels inclusief de geestelijke componenten. Vandaag de dag is het duidelijk dat lichaam en geest niet te scheiden zijn. Beide werken continue, dag en nacht samen. Het ontstaan van letsel heeft vaak een emotionele component. Bij TotalBodyReflex wordt de kennis geïntegreerd met de praktijkervaring. De kennis over de embryonale ontwikkeling en het brein bied je lichaam meer mogelijkheden tot zelfherstel.

De TotalBodyReflex behandelaar heeft zijn/haar handen getraind om de fascia te voelen. Dit is een reflexmatige waarneming in de handen van de behandelaar. Op een zachte manier wordt het fascianetwerk gebruikt om het lichaam weer zelf voor herstel te laten zorgen. De technieken zorgen er voor dat de cellen het ingeprogrammeerde programma weer gaan uitvoeren. De visie is dat juist door deze zachte benadering, het zelf herstellend vermogen optimaal wordt gebruikt. En dat is nieuw in Nederland!

https://www.totalbodyreflex.com/wat-is-totalbodyreflex

Elan

MA – VRIJ
gesloten op woensdag en zaterdag.

Contact

Joke Winters
De Ruyterstraat 33
3151TJ Hoek van Holland
M: 06-20539256
@: info@jokewinters.nl